Het restaurant
Maandag en dinsdag: gesloten
Vrijdag en zondag: 12:00-22:00
Woensdag, donderdag en zaterdag: 19.00-10.00 uur
Maandag en dinsdag: gesloten
Vrijdag en zondag: 12:00-22:00
Woensdag, donderdag en zaterdag: 19.00-10.00 uur
Het doel van de chef is om u te helpen zijn culinaire universum te ontdekken.
De inhoud van het menu verandert afhankelijk van de producten van de markt. Het is dus moeilijk om vooraf de inhoud te bepalen, maar de leider past zich natuurlijk aan bij allergieën, intoleranties of speciale diëten zodat alle gasten genieten van hun maaltijd.
Volgens de producten van de markt
VIER GANGEN 75€
wijnarrangement 35€
VIJF GANGEN 85€
wijnarrangement 40€
ZES GANGEN 95€
wijnarrangement 45€
Op donderdag en vrijdag
DRIE GANGEN 45€
wijnarrangement 25€
ontdekkingsmenu ook beschikbaar
De jonge chef Stefan Jacobs die afkomstig is uit Gembloers, leerde het vak bij enkele grote namen (Le Gastronome, Olivier Rollinger, Le Sea Grill). Op zijn 23ste behaalde hij zijn eerste ster met zijn restaurant Le Va Doux Vent. Vervolgens lanceerde hij bewust een aantal tijdelijke projecten: een solomenu in brasserie Bertinchamps, gevolgd door twee zomers gewijd aan het ‘Autrement’ concept met een barbecuekeuken in de tuin. Tijdens het najaar pakte hij opnieuw uit met de grootse degustatiemenu’s in het magische kader van het Château de Bioul. Zijn periode in Brussel (Flagey) in het pop-up restaurant Stefan Jacobs chez Marie was ook een succes. Nu opent hij Hors-Champ, zijn eigen restaurant in Ernage.
“Ik heb lang nagedacht over hoe mijn restaurant zou moeten zijn en Hors-Champs is de voltooiing van die denkoefening. Het is een plek die helemaal gewijd is aan gedeeld genieten, gastronomie, eenvoud, lokale producten en gezelligheid. Op restaurant gaan betekent vandaag beter eten, ontdekken en toetreden tot de wereld van de chef om zijn keuken beter te begrijpen. Los van de geserveerde gerechten wilde ik nog een stap verder gaan door me in te zetten voor elke component van de tafelkunst. Onze tafels (La fabrique Noir). Ons vaatwerk (Kim Verbeke), onze messen (Coutellerie Depireux) en onze meubels (Ressourceriez Namuroise) zijn allemaal het resultaat van een nauwe samenwerking met de vaklieden die ze vervaardigden. Mijn gerechten staan dichter bij de natuur dan ooit: ze zijn bereid met lokale ingrediënten uit de moestuin en het is de bedoeling de komende jaren zelfbedruipend te kunnen werken.”
Onze moestuin bij Hors Champs is de perfecte weerspiegeling van onze filosofie: een ultrakort circuit, de seizoenen volgen, zo dicht mogelijk bij de natuur staan en beter leren consumeren.
Na verloop van tijd dicteert de door Antoine beheerde moestuin werkelijk het ritme en de veranderingen van zijn menu’s aan de chef.
Momenteel zijn er twee moestuinen die elkaar aanvullen: de kruidentuin en de boomgaard achter het restaurant en de moestuin in Bossiere (het geboortedorp van de chef).
Als de gewenste datum helaas niet beschikbaar is, aarzel dan niet om u te registreren op onze wachtlijst. Als een plaats vrij komt, nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We geven geen enkele garantie op bevestiging na de registratie op de wachtlijst.