De restaurant - Hors-Champs

De restaurant

le chef

De chef

_
Stefan Jacobs

De jonge chef Stefan Jacobs die afkomstig is uit Gembloers, leerde het vak bij enkele grote namen (Le Gastronome, Olivier Rollinger, Le Sea Grill). Op zijn 23ste behaalde hij zijn eerste ster met zijn restaurant Le Va Doux Vent. Vervolgens lanceerde hij bewust een aantal tijdelijke projecten: een solomenu in brasserie Bertinchamps, gevolgd door twee zomers gewijd aan het ‘Autrement’ concept met een barbecuekeuken in de tuin. Tijdens het najaar pakte hij opnieuw uit met de grootse degustatiemenu’s in het magische kader van het Château de Bioul. Zijn periode in Brussel (Flagey) in het pop-up restaurant Stefan Jacobs chez Marie was ook een succes. Nu opent hij Hors-Champ, zijn eigen restaurant in Ernage.

De restaurant

_
VOORWOORD VAN DE CHEF

“Ik heb lang nagedacht over hoe mijn restaurant zou moeten zijn en Hors-Champs is de voltooiing van die denkoefening. Het is een plek die helemaal gewijd is aan gedeeld genieten, gastronomie, eenvoud, lokale producten en gezelligheid. Op restaurant gaan betekent vandaag beter eten, ontdekken en toetreden tot de wereld van de chef om zijn keuken beter te begrijpen. Los van de geserveerde gerechten wilde ik nog een stap verder gaan door me in te zetten voor elke component van de tafelkunst. Onze tafels (La fabrique Noir). Ons vaatwerk (Kim Verbeke), onze messen (Coutellerie Depireux) en onze meubels (Ressourceriez Namuroise) zijn allemaal het resultaat van een nauw samenwerking met de vaklieden die ze vervaardigden. Mijn gerechten staan dichter bij de natuur dan ooit: ze zijn bereid met lokale ingrediënten uit de moestuin en het is de bedoeling de komende jaren zelfbedruipend te kunnen werken.

le chef

ONZE PRODUCENTEN

Over ons !